Sık Sorulan Sorular
Programa kaç yaş arası katılım sağlanabilir?
Okullar Doğada programı 5-14 yaş arası öğrenci sınıflarına yönelik bir programdır.
Bireysel katılmak mümkün müdür?
Maalesef program kurgusu bireysel katılıma uygun değildir. Sadece sınıf grupları katılım gösterebilirler.
Program hangi tarih ve saatler arasında gerçekleştirilmektedir?
Bahar dönemini kapsayan program her sene Nisan ayında başlar ve Haziran ayında okulların kapanması ile birlikte son bulur. Resmi tatiller hariç hafta içi her gün sa:09.30-15.30 arasında hizmet verilmektedir. Hafta sonları özel grup talepleri harici parkurlar kapalıdır.
Etkinlik alanı nerededir?
Etkinlik alanı, Çanakkale merkeze 14km. mesafedeki Güzelyalı mevkiinde yer alan Çamlık Mesire Alanı içerisindedir.
Etkinlik alanı büyüklüğü nedir?
10 dönümlük arazi içerisinde toplamda 5 dönümlük Okullar Doğada program alanı bulunmaktadır. Her bir oyun alanının kapasitesi 30 kişiliktir.
Etkinlik alanına nasıl ulaşım sağlanabilir?
Etkinlik alanına ulaşımın okul servisleri ile sağlanması önerilmektedir.
Okullar Doğada programı öğrencilere ne katkı sağlar?
Okullar Doğada programında sunulan oyunlar öğretim yılı içerisinde yer alan çalışmaları destekleyici nitelikte düşünülebilir. Bunun yanı sıra ekip çalışması, liderlik, iletişim, sorumluluk alma, kriz yönetimi, motivasyon, farkındalık yaratma ve iç disiplin, sosyal beceriler ve motor becerilerini geliştirme başlıca program hedefleri arasındadır. Elbette tüm bunların temelinde tutulan, olmazsa olmaz düşünülen; eğlence faktörüdür.
Yaşamdan kazanılan ve genellikle de kalıcı izler bırakan değişiklikler toplamına yaşayarak öğrenme denilmektedir.
Yaşayarak öğrenmede temel felsefe, “öğrenmenin yerinin, zamanının, yaşının ve sonunun olmadığı ve öğrenmenin ancak yaşayarak ve deneyerek etkin bir şekilde gerçekleşeceğidir.”
Araştırmaların gösterdiği üzere insanlar okuduklarının %10’unu, dinlediklerinin %26’sını, gördüklerinin %36’sını unutmazlarken bu oran yaşayarak deneyimlediklerinin %90’ını hatırlamaları ile sonuçlanabiliyor.
En etkin öğrenme yolu konuya odaklanıp, kendi deneyimleri ve gözden geçirmeleri sonucunda yaşayarak öğrenme yolu ile oluşur.
Minimum ve maksimum katılımcı sayısı nedir?
Min.15 kişilik sınıflar kayıt yaptırabilirler.
Kuşluk Kahvaltı ve öğle yemeği içeriği nedir?
Karşılama kısmında öğrencilere kuşluk kahvaltısı kapsamında poğaça ve meyve suyu, öğle yemeğinde tavuk pilav ve ayran, ikindi kahvaltısında ise kek ikram edilmektedir. Alanda farklı noktalarda gün boyu kullanabilecekleri su istasyonları bulunmaktadır. Oyun alanlarında ise kullanıma açık su sebili noktaları bulunmaktadır. Program kapsamında öğretmenlere serpme kahvaltı ile çay-kahve servis edilmektedir.
Öğrenciler yanlarında yeme-içme ile ilgili ne getirebilirler?
Program dahilinde verilen öğünler haricinde ek gıda getirmek isteyen öğrenciler çantalarında su matarası, meyve, kuru gıda v.b. gıdalar getirebilirler.
Gün akışı nasıldır?
09.30 – 10.00 Karşılama ve saha gözetmenleri ile tanışma
10.00 – 10.30 Kuşluk kahvaltısı ve aktivite alanlarının tanıtımı
10.30 – 12.30 Aktivitelere katılım (Min. 4 aktivite)
12.30 – 13.30 Öğle yemeği
13.30 – 15.15 Aktivitelere Katılım (Min. 4 aktivite)
15.15 – 15.30 Mekandan ayrılma, servislere hareket
Gün akışında belirtilen saatlerde esneklik sağlanabilir mi?
Gün akışında belirtilen saatler tüm okullar için geçerlidir. Uzak çevreden katılım sağlayacak okullar için çıkış noktaları ve yol süreleri göz önünde bulundurularak, önceden bildirilmesi durumunda tolerans gösterilebilir. Okul programları dahilinde programı erken bitirme, yarım gün katılma v.b. taleplerde ücret farklılığı gözetmeksizin program akışı esnekliği sağlanabilir.
Ne getirilmelidir?
Öğrencilerin doğa koşullarında bulunacağı düşünüldüğünde rahat spor ayakkabı, eşofman veya pantolon-tayt (uzun paça) giyilmesi önerilmektedir. Hareketli oyunlar ve toprak ile temas göz önünde bulundurularak yedek kıyafet bulundurulması da ayrıca tavsiye edilmektedir. Su sebili noktaları bulunmasına rağmen pratiklik açısından bireysel su mataraları da getirilebilir.
Oyunlar güvenli midir?
Alçak ip parkurları standardında, alanında uzman kurulum ekibi tarafından kurulan tüm oyunlar öncesinde test edilmiş ve uygulanmıştır.
Saha gözetmenleri kimler?
Program süresince ekip gözetmenliği yapacak kişiler okul öncesi, çocuk gelişimi, sınıf öğretmenliği, psikoloji ve spor akademisi öğrencileri arasından seçilmektedir. Program süresince görev alacak gözetmen ekibine katılım için etkinlik başlangıcından önce gerçekleştirilecek 1 günlük liderlik eğitimine katılmak zorunludur.
Gözetmen ekibine katılım nasıl sağlanabilir?
Program öncesinde gerçekleştirilecek 1 günlük liderlik eğitimine katılmak isteyen adaylar öncesinde iletişime geçerek kayıt yaptırabilirler.
Oyunların tasarım ve kontrolleri kim tarafından, ne şekilde yapılmaktadır?
Okullar Doğada programı, yaşayarak öğrenme alanında 20023 yılından bu yana hizmet veren Teamworks firmasının gençlik programları kapsamında sunduğu hizmetler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda tüm tasarım ve kontroller Teamworks ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.
Tüm yaş gruplarını kapsayan oyunlar farklı yaş gruplarına göre nasıl uygulanmaktadır?
Her yaş grubu için birbirinden farklı oyun yönergesi bulunmaktadır. Aktivite gözetmeni alana gittiğinde beraberindeki yaş grubuna uygun şekilde oyunu moderasyonunu gerçekleştirmektedir.
Oyun tasarım ve kontrollerinde Pedagog analizi yapılmakta mıdır?
Tüm oyun tasarım ve kontrollerinde Pedagog onayı alınmakta, parkur kurulum ve son kontroller akabinde yazılı onay web sayfasında paylaşılmaktadır.
Sahada sağlık hizmeti nasıl verilmektedir?
Program süresince alanda en az 1 adet sertifikalı ilkyardımcı veya sağlık personeli bulundurulmaktadır.
Etkinlik süresince öğretmenler ne yapabilirler?
Sabah alana varış sonrası sınıfını saha gözetmenlerine teslim eden öğretmenler diğer öğretmenlerle birlikte alacakları kahvaltı sonrası arzu ettikleri takdirde sınıflarının başında durabilirler veya diğer öğretmenler ile serbest katılım çerçevesinde sunulan aktivitelere dâhil olabilirler. Sadece 5-6 yaş, anasınıfı seviyesindeki sınıflarda etkinlik süresince en az 1 öğretmenin sınıfının yanında bulunması zorunludur. (Bu seviyedeki sınıflar yardımcı öğretmenleri ile etkinliğe dâhil olabilirler.)
Sınıf Anneleri veya veliler de alana gelebilirler mi?
Sınıf anneleri veya veliler alan kapasite sınırlaması sebebiyle maalesef katılım sağlayamamaktadırlar.
Program süresince çekilen görseller nasıl temin edilebilir?
Program süresince çekilen görseller alanda iletişim kaydı bırakmış öğretmenlere kendi sınıf görselleri kapsamında online olarak iletilmektedir.
Çocukların görselleri sosyal medyada yayınlanacak mıdır?
Sosyal medyada direkt yüz çekimleri paylaşılmamaktadır. Oyunlar esnasında uzak çekim görseller ile toplu çekim görseller paylaşılabilir nitelikte değerlendirilebilir.
Kötü hava koşullarında rezervasyonlar ne olur?
Kötü hava koşulları beklentisi program verimliliği kapsamında düzenli olarak takip edilip grupların bilgilendirilmesi sağlanmaktadır. En geç 24 saat öncesinde son durum değerlendirilmesi yapılarak rezervasyon erteleme veya iptalleri alınabilmektedir.
Sezon içerisinde aynı grubun ikinci kez katılımı mümkün müdür?
Sezon içerisinde ikinci kez katılım talebi olması durumunda katılım sağlanabilmektedir.
Aktivite içerikleri her sene aynı mıdır?
Aktivite kurguları her sene bir önceki katılıma oran ve talep doğrultusunda revize edilmektedir. Böylelikle farklı bir gün kurgusu ile yeni sezonda, yeni aktivitelere katılım sağlanabilmektedir.
23 Nisan, 19 Mayıs, Doğum Günü v.b. özel günlerde hafta sonu alan kullanımı yapılabilir mi?
Okullar Doğada parkurları hafta sonları kapalıdır. Özel gün taleplerinde önceden rezervasyon almak kaydı ile min. 50 çocuk için parkurlar kullanıma açılabilmektedir.
Program ücreti nedir, nasıl ödenir?
Program ücreti 5-14 yaş arası tüm öğrenciler için yıl bazında sunulan bütçe geçerlidir. İlgili yıla dair belirlenen güncel bütçe bilgisi için iletişime geçilmesi rica olunur. Öğretmenlerden ek bir ücret talep edilmemektedir. Her sınıf için 1 öğretmen kontenjanı bulunmaktadır.
Program ücretine neler dâhildir?
Alan transferi kapsamında tesise ulaşım hizmeti bütçe dâhilinde değildir.
Program ücretine neler dâhil değildir?
Alan transferi kapsamında tesise ulaşım hizmeti bütçe dâhilinde değildir. Belirtilen yeme-içme hizmeti dışında ek olarak alınabilecek restaurant harcamaları program bütçesine dâhil değildir.
Maddi durumu yetersiz öğrencilerin katılımı ile ilgili bir prosedür var mıdır?
Etkinliğe katılacak sınıflar içerisinde maddi durumu iyi olmayan öğrenciler kontenjan dâhilinde Okullar Doğada programı tarafından karşılanabilmektedir. Sınıf öğretmeni tarafından kayıt esnasında bildirilmesi yeterli olacaktır.
Nasıl kayıt olunabilir?
Kısmında Burcu ve benim cep telefonlarım yer değiştirebilirse iyi olacaktır. İlk numara Burcu’nunki olsa hoş olur. E-Mail kısmında da info@teamworks.com.tr yazabilir.